Terapia Vampir

Terapia cu plasma proprie bogata in plachete

Tratamentul cu plasma proprie bogata in plachete (Platelet Rich Plasma – PRP), cunoscut sub denumirea de ‘Terapia vampir’ este cea mai moderna solutie de regenerare a pielii prin forte proprii. Presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sange si reintroducerea acestora in tesutul cutanat, stimuland astfel procesele de reparare celulara si de sinteza de neocolagen pe termen lung.

Initial, acest tratament a fost folosit in ortopedie, in refacerea tendoanelor si a oaselor dupa fracturi, apoi in stomatologie in regenerarea gingivala si in chirurgia plastica pentru cicatrizarea arsurilor.

Tratamentul cu sange propriu este azi tot mai mult folosit in intreaga lume cu scopul de a reintineri pielea fetei, a gatului, a decolteului si a mainilor. Aceasta procedura se adreseaza pacientilor care vor o imbunatatire a aspectului, dar nu vor sa apeleze la injectarea cu o substanta chimica sau artificiala.

CUM SE EFECTUEAZA PROCEDURA?

Se recolteaza o cantitate mica de sange intr-o eprubeta sterila, se proceseaza rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare. Acestia se elibereaza in mod natural in orice tentativa a organismului de a repara o leziune. 

Plasma bogata in trombocite se va injecta in piele, cu ajutorul unui ac extrem de fin, dupa ce in prealabil s-a amortit pielea fetei cu o crema anestezica.

Toate aceste etape de recoltare si preparare se efectueaza rapid, in prezenta pacientului, pentru ca acesta sa aiba siguranta ca se administreaza propriul sange si ca toata procedura este perfect sterila.

CARE SUNT BENEFICIILE ACESTUI TRATAMENT SI CAND SE OBSERVA REZULTATELE?

Tratamentul este ideal pentru:

  • Intinerirea si regenerarea pielii
  • Umplerea ridurilor fine
  • Diminuarea ridurilor profunde
  • Tratarea cicatricilor post-acnee sau a cicatricilor de alta natura
  • Refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului fetei, gatului, decolteului, mainilor
  • De asemenea este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si a celor din jurul gurii, recuperarii cicatriceale.

Semnele imbatranirii se atenueaza treptat, pentru rezultate optime fiind recomandate 3 sedinte efectuate la 3 saptamani.

EXISTA CONTRAINDICATII SAU RISCURI?

Riscul de fenomene imunologice este complet absent, avand in vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vanatai) la locul de injectare (1-3 mm), care dispar in cateva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local (cu o colare usor rozalie a pielii).

Pacientii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie in episod febril, sa nu aiba tulburari de coagulare, boli autoimune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.