Dermato-cosmetica

dermato-cosmetica-rosetti-dent

Fillerele cu acid hialuronic ajuta la netezirea ridurilor de expresie care apar odata cu inaintarea in varsta sau a celor constitutionale si la marirea volumului buzelor. Ele elimina sau vin in completarea interventiilor chirurgicale in functie de starea pielii pacientului.

ACIDUL HIALURONIC

Acidul hialuronic se regaseste in mod natural in tesuturile umane, oferind pielii hidratare si elasticitate. El insa dispare treptat odata cu trecerea timpului, iar ridurile isi fac aparitia si pielea devine uscata.

In trecut erau folosite fillere pe baza de colagen, cristale de calciu sau silicon, care au fost insa scoase de pe piata datorita efectelor lor adverse. Fillerele pe baza de acid hialuronic sunt cele mai sigure, fiind injectate in piele pentru a retine apa si de a isi mari volumul pentru a corecta ridurile si santurile de pe fata.

CE POATE CORECTA ACIDUL HIALURONIC

Pot fi corectate: ridurile de la nivelul fruntii, ridurile nazo-labiale si naso-geniene, ridurile perpendiculare pe buza superioara, ridurile de la nivelul gatului.

Se pot volumiza: pometii, buzele sau ovalul fetei, se poate recontura linia mandibulara, se pot umple cearcanele sau santurile lacrimale, se poate efectua rinoplastie non-invaziva (ridicarea varfului sau corectarea profilului).

ETAPELE PROCEDURII:

Procedura se poate realiza chiar din prima sedinta si dureaza intre 10 si 15 minute. Rezultatele finale apar dupa aproximativ 2 saptamani, insa 70% va fi vizibil imediat. Zonele injectate vor fi putin umflate 2-3 zile dupa procedura si exista riscul mic de aparitie a vanatailor, care insa dispar foarte rapid.

Procedura nu necesita o testare alergica, acidul hialuronic fiind un produs self al corpului uman.

In mod normal, rezultatul dureaza intre 6 si 12 luni, in functie de produsul injectat, rata de metabolizare, pielea pacientului, noxele din mediu, expunerea la ultraviolete, stres, alimentatie etc. Un avantaj enorm al acidului hialuronic este ca efectul este cumulativ in timp, adica durata rezultatului creste progresiv dupa fiecare tratament instituit.

Este o procedura minim invaziva si nedureroasa, fillerele continand anestezic si zona tegumentului putand fi anesteziata topic cu o crema speciala.

PRECAUTII

Acidul hialuronic este strict contraindicat femeilor care alapteaza sau celor insarcinate. Este de asemenea interzis pentru persoanele ce sufera de boli autoimune sau alte boli ce afecteaza sistemul imun al pacientului.

Cateva zile inainte si dupa tratament pacientul nu are voie sa foloseasca antibiotice sau antiinflamatoare. De asemenea, suplimentele sau alte medicamente care ar putea provoca o sangerare prelungita sunt interzise.

Pacientul nu are voie sa atinga sau sa foloseasca machiaj pe zona injectata cateva ore dupa interventie. Este recomandata aplicarea de gheata si crema speciala cateva ore dupa procedura.

Expunerea la soare natural sau la saloanele de bronz, temperatura excesiva sau exercitiul fizic sunt strict interzise cateva zile dupa tratament.

EFECTE ADVERSE

Sunt minore (2-5 zile), insa pacientii care nu respecta cu strictete indicatiile doctorului pot avea reactii adverse severe si prelungite (7-14 zile):

  • zona injectata va fi putin umflata;
  • pot sa apara vanatai mici ce dispar rapid;
  • exista si riscul de aparitie a hematoamelor.

Aceste reactii normale de vindecare dureaza cateva zile si nu reprezinta o problema impotriva activitatilor zilnice.