Procedura FAST & FIX

Sunt foarte multe desiderate care au stat la baza studiilor din diverse clinici de implantologie de renume,studii care au dus la perfectarea unui sistem deja aplicat si verificat,numit ; FAST AND FIX,mai simplu REPEDE SI FIX.

Aceasta procedura reprezinta o metoda de reconstructie totala a danturii care se adreseaza pacientilor edentati total sau acelora cu dinti compromisi si care nu mai pot fi salvati. Sistemul poate fi aplicat atat in la nivel mandibular cat si maxilar. Procedura consta in inserarea implanturilor dentare si fixarea lucrarilor provizorii in 24-48 ore. Lucrarile protetice provizorii actioneaza ca o “atela” fixand implanturile intre ele,iar materialul din care sunt confectionate, prin rezistenta lui mecanica redusa amortizeaza socul fortelor masticatorii protejand astfel implanturile in perioada de osteointegrare.

Dupa 4 luni pentru mandibula si 6 luni pentru maxilar (perioada fixarii implanturilor in os), se vor executa lucrarile fixe definitive.

Metoda este total nedureroasa si se poate realiza atat cu anestezie locala, cat si cu sedare intravenoasa asistata de un medic ATI. Sistemul prezinta un singur dezavantaj pentru pacient,acesta fiind legat de perioada purtarii lucrarii provizorii mai exact in intervalul de 4-6 luni alimentatia pacientului trebuie sa fie semisolida, astfel incat trebuie consumate alimente de consistenta redusa pentru ca forta masticatorie sa nu afecteze procesul de osteointegrare.

De acest sistem pot beneficia cu succes si pacientii care sufera de o boala parodontala (parodontoza) si cei care sunt deja purtatori de proteze mobile.

De ce sa alege Rosetti Dent sistemul FAST&FIX:

  • reducerea duratei tratamentului;
  • costuri reduse semnificativ;
  • este necesara o singura interventie chirurgicala;
  • rezultate estetice deosebite;
  • reluarea in cel mai scurt timp a vietii sociale.