Sunt foarte multe deziderate care au stat la baza studiilor din diverse clinici de implantologie de renume. Aceste studii au dus la perfectarea unui sistem deja aplicat și verificat, numit FAST AND FIXED. Mai simplu REPEDE SI FIX.

Ce reprezintă metoda FAST & FIXED?

Această procedură reprezintă o metodă de reconstrucție totală a danturii. Aceasta se adresează pacienților edentați total sau acelora cu dinți compromiși și care nu mai pot fi salvați. Sistemul poate fi aplicat atât la nivel mandibular cât și maxilar. Procedura constă în inserarea implanturilor dentare și fixarea lucrărilor provizorii în 24-48 ore. Lucrările protetice provizorii acționează ca o “atelă”. Astfel, ele permit fixarea implanturilor între ele, iar materialul din care sunt confecționate, prin rezistența lui mecanică redusă amortizează șocul forțelor masticatorii. În acest fel se  protejează implanturile în perioada de osteointegrare.

Care este perioada de osteointegrare necesară?

După 4 luni pentru mandibulă și 6 luni pentru maxilar (perioada fixării implanturilor în os), se vor executa lucrările fixe definitive.

Metoda este total nedureroasă și se poate realiza atât cu anestezie locală, cât și cu sedare intravenoasă. În cazul în care se practică sedarea intravenoasă, aceasta va fi asistată de un medic ATI. Sistemul prezintă un singur dezavantaj pentru pacient, acesta fiind legat de perioada purtării lucrării provizorii. Mai exact, în intervalul de 4-6 luni alimentația pacientului trebuie să fie semisolidă. Din acest motiv se recomandă consumul de alimente de consistență redusă pentru ca forța masticatorie să nu afecteze procesul de osteointegrare.

De acest sistem pot beneficia cu succes și pacienții care suferă de o boală parodontală (parodontoza) și cei care sunt deja purtători de proteze mobile.

De ce să alegem sistemul FAST&FIX oferit de Rosetti Dent?

  • reducere a duratei tratamentului;
  • costuri reduse semnificativ;
  • este necesară o singură intervenție chirurgicală;
  • rezultate estetice deosebite;
  • reluarea în cel mai scurt timp a vieții sociale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *