În cazul în care suferi de probleme ortodontice, sistemul METABOX s-ar putea să fie soluția potrivită pentru tine. METABOX reprezintă un aparat ortodontic invizibil. Acesta folosește un sistem de gutiere succesive pentru a rezolva unele dintre cele mai frecvente afecțiuni de natură ortodontică. Sistemul poate fi folosit și în cazul copiilor. În orice caz, sistemul METABOX este deosebit de eficace în cazul adulților.

Cazurile care pot fi tratate cu METABOX

Cele mai frecvente indicații pentru folosirea sistemului METABOX sunt reprezentate de

  • treme și diasteme,
  • dinți înghesuiți,
  • ocluzie încrucișată sau deschisă.

Tremele și diastemele  reprezintă spațiile care există între dinți. Pacienții se referă la această situație descriind dinții ca fiind rari. De fapt, tremele și diastemele apar ca urmare a faptului că există o diferență de dimensiune între arcada alveolară și dinți. În cazul în care acest spațiu este localizat între dinții frontali, la nivelul incisivilor centrali, poartă denumirea de diastemă. Dacă acest spațiu este localizat în oricare altă zonă, el va purta denumirea de tremă.

METABOX și tratamentul înghesuirilor dentare

Un alt caz care poate fi rezolvat cu succes cu ajutorul sistemului METABOX este reprezentat de dinții înghesuiți. Această situație se întâlnește atunci când există o dizarmonie. Această dizarmonie se observă între mărimea oaselor maxilare și dimensiunea dinților. Situația aceasta poate să apară în momentul în care copilul moștenește dimensiunea arcadei mici de la unul dintre părinți, și dimensiunea normală a dinților de la celălalt.

Pe lângă aspectul inestetic, înghesuirea dinților crează și probleme de ordin stomatologic. De fapt, pacientul care prezintă dinți înghesuiți va avea dificultăți în menținerea unei igiene perfecte orale. Acest lucru înseamnă că va prezenta depuneri de placă bacteriană și tartru, procese carioase sau probleme ocluzale.

METABOX și tratamentul ocluziei inverse

Ocluzia încrucișată sau ocluzia inversă poate fi de asemenea tratată cu ajutorul sistemului METABOX. Cazurile de ocluzie inversă generează în timp probleme cu articulația temporo-mandibulară. De asemenea, pot să apară și probleme la nivelul țesutului de susținere al dinților. Problemele cu articulația temporo-mandibulară apar ca urmare a faptului că mușcătura este inversă. Acest lucru nu permite efectuarea unor anumite mișcări. Problemele parodontale apar ca urmare a suprasolicitării țesuturilor de susținere ale dinților.

METABOX și tratamentul ocluziei deschise

Un alt caz care poate fi tratat cu succes cu aparatul ortodontic invizibil este reprezentat de ocluzia deschisă. Ocluzia deschisă se întâlnește atunci când între dinții superiori și inferiori există un spațiu. Acest spațiu se observă atunci când pacientul închide gura. Ocluzia deschisă este la rândul ei o afecțiune asociată cu numeroase probleme. Problemele pot să apară în timp și gravitatea lor depinde de frecvența controalelor stomatologice și de instituirea unor măsuri corespunzătoare de igienizare dar și de tratament.

Află dacă și tu poți beneficia de tratamentul cu acest sistem inovator! Programează o consultație 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *