Parodontologie

Parodontologia studiaza anatomia, fiziologia parodontiului marginal, precum si bolile care il afecteaza si posibilitatile de tratament.

1

Ce este parodontoza?

Paradontoza este o infecție gravă a gingiilor, care distruge țesutul moale și osul ce susține dinții. Paradontoza poate duce la pierderea dinților sau, mai grav, crește riscul atacurilor de cord, al accidentelor vasculare cerebrale și poate cauza alte probleme mari de sănătate. Paradontoza este o boală comună, rezultând, de obicei, din cauza unei igiene orale deficitare. Periajul zilnic, folosirea aței dentare și curățarea profesională în cabinetul stomatologic pot reduce substanțial șansa de a dezvolta parodontoză.

2

Aparat dentar pentru copii

În cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta în perioada de creștere inconcordanțele maxilarelor, poate să ghideze erupția dinților permanenți cât mai aproape de poziția lor corectă, în așa fel încât, în momentul în care toți dinții permanenți au erupt, să diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

Simptomele parodontozei:

  • Gingiile inflamate;
  • Gingiile înroșite sau purpurii;
  • Gingiile hipersensibile la atingere;
  • Gingiile care se retrag, lăsând la iveală o suprafață a dinților mai mare decât cea normală;
  • Puroi între dinți si gingii;
  • Respirație urât mirositoare;
  • Gust rău în gură;
  • Pierderea dinților;
  • O schimbare în modul în care dinții se potrivesc atunci când mușcă.

Există diferite tipuri sau clase de parodontoză. Parodontoza cronică este cea mai frecventă clasă și afectează, în general, adulții. Paradontoza agresivă începe, de obicei, în copilărie sau la maturitatea precoce și afectează doar 1 sau 2% din populație.

Când trebuie anunțat medicul dentist

Gingiile sănătoase sunt ferme și au o nuanță de roz pal. Dacă gingiile sunt pufoase și au culoarea roșu închis sau sângerează puțin, atunci medicul dentist ar trebui anunțat imediat. Cu cât medicul este contactat mai repede, cu atât șansele de a preveni problemele grave de sănătate sunt mai mari.

Dorești să faci o programare online?

Contactează-ne acum pentru o programare la unul dintre medicii noștri și beneficiază de atenția și confortul cu care ne-am obișnuit pacienții de-a lungul timpului.

Indiferent că ne vizitezi pentru un control periodic, pentru o urgență sau pur și simplu pentru a aduce un plus de strălucire zâmbetului tău, specialiștii noștri îți stau la dispoziție!