Ortodonție

Diagnosticarea, prevenția și tratamentul iregularităților dentare și faciale

1

Ortodonția

Ortodonția este specialitatea stomatologiei ce presupune diagnosticarea, prevenția și tratamentul iregularităților dentare și faciale. Aceasta se ocupă cu studiul și tratamentul malocluziilor dento-faciale (mușcăturilor incorecte), care pot fi rezultatul poziției incorecte a dinților sau a oaselor sau incongruenței arcadelor dento-alveolare. Brackeții, aliniatoarele și alte tipuri de aparate ortodontice sau ortopedice sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin mișcarea dinților și a oaselor.

2

Aparat dentar pentru copii

În cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta în perioada de creștere inconcordanțele maxilarelor, poate să ghideze erupția dinților permanenți cât mai aproape de poziția lor corectă, în așa fel încât, în momentul în care toți dinții permanenți au erupt, să diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

3

Aparat dentar pentru adulți

În cazul adulților, un aparat dentar poate corecta atât poziția incorectă a dinților, cât și ocluzia – mușcătura. În multe cazuri, tratamentul ortodontic este necesar pentru pregătirea preprotetică, pregătirea chirurgicală, repoziționarea dinților în vederea punerii unui implant dentar sau pentru stabilizarea ocluziei în cazul pacienților cu afecțiuni parodontale moderate sau severe.

Tipuri de aparate dentare

Acestea sunt gutiere seriate, nu este sunt aparate fixe. Invisalign a apărut recent și constă într-o gutieră dură care se poate schimba la două săptămâni. Aparatul corectează disfuncții minore.

Este un aparat care se pune pe interiorul dinților. Este complet invizibil la exterior, ceea ce înseamnă că vei putea zâmbi la fel de mult oricând, în timp ce aspectul zâmbetului tău se va modifica, fără ca ceilalți să își dea seama de asta.

Acest aparat se fixează pe exteriorul dinților, dar este estetic. Acesta este discret, aproape invizibil.
Brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (Safir), compatibil cu smalțul dinților, de aceea, atunci când este purtat, aproape că nu se vede.

Acest tip de aparat se aplică unei dentiții mixte, atunci când există și dinți de lapte, dar și dinți permanenți.

Este cel mai des întâlnit aparat dentar. Este mai ieftin decât alte aparate fixe, fiind realizat din oțel inoxidabil.

BENEFICII

  • Zâmbet perfect
  • Îmbunătățirea aspectului și funcționalității dinților
  • Reducerea riscului aparițiilor cariilor și a bolii paradontale
  • Poziționarea mai bună a dinților de pe ambele arcade
  • Rezolvarea problemelor create de dinții supraaglomerați
  • Corectarea mușcăturii
  • Corectarea spațiilor dintre dinți
  • Remedierea problemelor de vorbire

Dorești să faci o programare online?

Contactează-ne acum pentru o programare la unul dintre medicii noștri și beneficiază de atenția și confortul cu care ne-am obișnuit pacienții de-a lungul timpului.

Indiferent că ne vizitezi pentru un control periodic, pentru o urgență sau pur și simplu pentru a aduce un plus de strălucire zâmbetului tău, specialiștii noștri îți stau la dispoziție!