Dermato
cosmetică

FILTRELE CU ACID HIALURONIC

1

Ce sunt filtrele cu acid hialuronic

Fillerele cu acid hialuronic ajută la netezirea ridurilor de expresie care apar odată cu înaintarea în vârstă sau a celor constituționale și la mărirea volumului buzelor. Ele elimină sau vin în completarea intervențiilor chirurgicale în funcție de starea pielii pacientului.

2

Ce poate corecta acidul hialuronic

Pot fi corectate: ridurile de la nivelul frunții, ridurile nazo-labiale și naso-geniene, ridurile perpendiculare pe buza superioară, ridurile de la nivelul gâtului. Se pot volumiza: pomeții, buzele sau ovalul feței, se poate recontura linia mandibulară, se pot umple cearcănele sau șanțurile lacrimale, se poate efectua rinoplastie non-invazivă (ridicarea vârfului sau corectarea profilului).

4

Etapele procedurii

Procedura se poate realiza chiar din prima ședință și durează între 10 și 15 minute. Rezultatele finale apar după aproximativ 2 săptămâni, însă 70% va fi vizibil imediat. Zonele injectate vor fi puțin umflate 2-3 zile dupa procedură și există riscul mic de apariție a vânătăilor, care însă dispar foarte rapid. Procedura nu necesită o testare alergică, acidul hialuronic fiind un produs propriu al corpului uman. În mod normal, rezultatul durează între 6 și 12 luni, în funcție de produsul injectat, rata de metabolizare, pielea pacientului, noxele din mediu, expunerea la ultraviolete, stres, alimentație etc. Un avantaj enorm al acidului hialuronic este că efectul este cumulativ în timp, adică durata rezultatului crește progresiv după fiecare tratament instituit. Este o procedură minim invazivă și nedureroasă, fillerele conținând anestezic și zona tegumentului putând fi anesteziată topic cu o cremă specială.

3

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în țesuturile umane, oferind pielii hidratare și elasticitate. El însă dispare treptat odată cu trecerea timpului, iar ridurile își fac apariția și pielea devine uscată. În trecut erau folosite fillere pe bază de colagen, cristale de calciu sau silicon, care au fost însă scoase de pe piață datorită efectelor lor adverse. Fillerele pe baza de acid hialuronic sunt cele mai sigure, fiind injectate în piele pentru a reține apa și pentru a mări volumul pentru a corecta ridurile și șanturile de pe față.

Precauții

PENTRU MAI MULTĂ SIGURANȚĂ ȘI CONFORT

  • Acidul hialuronic este strict contraindicat femeilor care alaptează sau celor însărcinate. Este de asemenea interzis pentru persoanele ce suferă de boli autoimune sau alte boli ce afectează sistemul imun al pacientului.
  • Câteva zile înainte și după tratament, pacientul nu are voie să folosească antibiotice sau antiinflamatoare. De asemenea, suplimentele sau alte medicamente care ar putea provoca o sângerare prelungită sunt interzise.
  • Pacientul nu are voie să atingă sau să folosească machiaj pe zona injectată câteva ore după intervenție. Este recomandată aplicarea de gheață și crema specială câteva ore dupa procedură.
  • Expunerea la soare sau la saloanele de bronz, temperatura excesivă sau exercițiul fizic sunt strict interzise câteva zile după tratament.

Efecte adverse

Sunt minore (2-5 zile), însă pacienții care nu respectă cu strictețe indicațiile doctorului pot avea reacții adverse severe și prelungite (7-14 zile):

  • zona injectată va fi puțin umflată
  • pot să apară vânătăi mici ce dispar rapid
  • există și riscul de apariție a hematoamelor

Aceste reacții normale de vindecare durează câteva zile.

Dorești să faci o programare online?

Contactează-ne acum pentru o programare la unul dintre medicii noștri și beneficiază de atenția și confortul cu care ne-am obișnuit pacienții de-a lungul timpului.

Indiferent că ne vizitezi pentru un control periodic, pentru o urgență sau pur și simplu pentru a aduce un plus de strălucire zâmbetului tău, specialiștii noștri îți stau la dispoziție!