Ce este implantologia?

Implantologia vine astăzi să completeze arsenalul terapeutic al stomatologiei contemporane.

Implanturile își fac tot mai mult drum în rezolvarea edentațiilor totale și parțiale maxilare și mandibulare.

Protezarea ca suprastructură a implanturilor facilitează obținerea unor rezultate excepționale, estetice și funcționale, adresându-se practic unui spectru nelimitat de indicații.

În timp ce protezarea convențională, mobilă, totală și parțială sau fixă, prin șlefuirea dinților stâlpi se indică în primul rând în funcție de caracteristicile anatomice date de repartizarea dinților restanți, forma arcadelor, gradul de atrofie a crestelor dentare, pentru medicul ce alege varianta supraconstrucției pe implanturi există posibilitatea ca situația dată să o poată schimba în așa fel încât să satisfacă majoritatea cerințelor estetice și funcționale ale pacienților.

Implantul dentar este o rădăcină dentară artificială din titan tratată pentru a se integra în osul uman, substituind rădăcina dentară.

Acesta se poziționeaza printr-o metodă chirurgicală simplă în os.

În implantul dentar se va atașa bontul protetic aferent, o parte din el intră subgingival, iar pe restul bontului va fi cimentată coroana protetică.

Această procedură nu este dureroasă deoarece se realizează sub anestezie locală.

Timp de câteva zile pot apărea dureri cu intensitate redusă care se remit cu antialgice ușoare.

După această intervenție, pacientul trebuie să respecte o igienă locală foarte bună, deoarece fără aceasta pot să apară inflamații gingivale care pot conduce la pierderea implantului.

Preocupările medicului stomatolog specializat în implantologie ce își propune să le redea sănătatea dentară și pacienților pe cale de a-și pierde dinții afectați de boala parodontală în stadiu avansat, ce necesită extracții, dinți care au suferit fracturi subgingivale, dinți afectați de carie în faza terminală, traume și probleme endodontice.

Acești dinți se află de obicei în regiunea anterioară a maxilarelor, cu o mare importanță estetică, tocmai de aceea majoritatea pacienților ajung foarte târziu în clinica de stomatologie, de teamă că vor rămâne o perioadă prea mare fără dinții frontali.

În aceste cazuri se poate face implantarea imediat postextracțional și cu realizarea unor lucrări dentare de tranziție.

Înaintea unui tratament implantologic ce vizează zone cu implicații estetice se impune și o examinare clinică și radiologică a țesuturilor de susținere a dinților ce vor fi extrași, precum și a dinților vecini, pentru că nu este suficient să înlocuiești coroanele dinților extrași ci după caz trebuie înlocuite țesuturile moi și dure pierdute.

Posibilitatea de înlocuire a acestor țesuturi prin grefe osoase și membrane a lărgit foarte mult accesul la acest tratament modern și al pacienților care altă dată ar fi avut contraindicații.

ESTE VÂRSTA O PROBLEMĂ?

Ocazional, pacienții mai vârstnici își exprimă îngrijorarea că vârsta lor îi poate împiedica să beneficieze pe deplin de implanturile dentare.

Cu toate acestea, sănătatea este un factor mult mai important decât vârsta, și dacă sunteți suficient de sănătos pentru a vi se extrage un dinte, probabil că sunteți destul de sănătos și pentru a beneficia de un implant dentar.

Tratamentul cu implanturi poate fi contraindicat în cazul anumitor boli cronice.

Specialiștii noștri vor determina dacă sunteți sau nu un candidat pentru implanturi dentare, după o evaluare atentă a tuturor testelor și istoricului dumneavoastră dentar.

DINȚII SUSȚINUȚI DE IMPLANTURI – AVANTAJE:

  • Arată, se comportă și se simt similar cu dintele natural.
  • Nu necesită sacrificiul dinților vecini precum puntea dentară.
  • Oferă susținere osului (prin înlocuirea rădăcinii extrase).
  • Previne retracția gingivală și colapsarea osoasă ce apare după extracție.
  • Necesită aceeași igienă ca dinții naturali.
  • Redă libertatea de a consuma orice alimente.
  • Pacienții recapătă încrederea și apectul dorit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *