Terapia cu plasmă proprie bogată în plachete

Tratamentul cu plasmă proprie bogată în plachete (Platelet Rich Plasma – PRP), cunoscut sub denumirea de ‘Terapia vampir’ este cea mai modernă soluție de regenerare a pielii prin forțe proprii. Presupune recoltarea și concentrarea factorilor de creștere din sânge și reintroducerea acestora în țesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară și de sinteză de neocolagen pe termen lung.

Inițial, acest tratament a fost folosit în ortopedie, în refacerea tendoanelor și a oaselor după fracturi, apoi în stomatologie în regenerarea gingivală și în chirurgia plastică pentru cicatrizarea arsurilor.

Tratamentul cu sânge propriu este azi tot mai mult folosit în intreaga lume cu scopul de a reîntineri pielea feței, a gâtului, a decolteului și a mâinilor. Această procedură se adresează pacienților care vor o îmbunătățire a aspectului, dar nu vor să apeleze la injectarea cu o substanță chimică sau artificială.

CUM SE EFECTUEAZĂ PROCEDURA?

Se recoltează o cantitate mică de sânge într-o eprubetă sterilă, se procesează rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce conțin factorii de creștere și reparare. Aceștia se eliberează în mod natural în orice tentativă a organismului de a repara o leziune. Plasma bogată în trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac extrem de fin, dupa ce în prealabil s-a amorțit pielea feței cu o cremă anestezică.

Toate aceste etape de recoltare și preparare se efectuează rapid, în prezența pacientului, pentru ca acesta să aiba siguranța că se administrează propriul sânge și că toată procedura este perfect sterilă.

CARE SUNT BENEFICIILE ACESTUI TRATAMENT ȘI CÂND SE OBSERVĂ REZULTATELE?

Tratamentul este ideal pentru:

  • Întinerirea și regenerarea pielii
  • Umplerea ridurilor fine
  • Diminuarea ridurilor profunde
  • Tratarea cicatricilor post-acnee sau a cicatricilor de altă natură
  • Refacerea fermității și îmbunătaățirea aspectului feței, gâtului, decolteului, mâinilor
  • De asemenea este una dintre puținele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor și a celor din jurul gurii, recuperării cicatriceale.

Semnele îmbătrânirii se atenuează treptat, pentru rezultate optime fiind recomandate 3 ședințe efectuate la 3 săptămâni.

EXISTĂ CONTRAINDICAȚII SAU RISCURI?

Riscul de fenomene imunologice este complet absent, având în vedere că produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Există riscul de a face mici hematoame (vânătăi) la locul de injectare (1-3 mm), care dispar în câteva zile, iar dupa injectare poate să apară un ușor proces inflamator local (cu o culoare ușor rozalie a pielii). Pacienții trebuie să aibă o stare de sănătate bună, să nu fie în episod febril, să nu aibă tulburări de coagulare, boli autoimune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *