Protezele realizate prin tehnica 4C reprezintă cea mai nouă tendință în medicina dentară în ceea ce privește modalitatea de rezolvare a edentațiilor parțiale sau totale. Tehnologia 4C este considerată a fi una ultra specializată. Aceasta se bazează pe folosirea unor materiale de ultimă generație. Specialiștii care realizează acest tip de lucrări prezintă o înaltă calificare în domeniu, obținută prin cursuri urmate atât în țară cât și în străinătate

Tehnologia 4C de realizare a protezelor dentare

Tehnologia 4C reprezintă una dintre cele mai noi inovații în domeniul stomatologiei. Aceasta oferă numeroase avantaje pacienților purtători de proteză. Lucrările protetice realizate folosind această tehnică și-au demonstrat superioritatea în fața celor clasice. Sunt superioare atât din punct de vedere al materialului și proprietăților acestuia cât și al tehnologiei de realizare. În plus, acest tip de proteze prezintă rezistență la purtare pe termen scurt, mediu și lung dar și o modalitate optimă de comportare în mediul bucal.

Principalele avantaje ale protezelor realizate prin tehnica 4C

Protezele realizate prin această tehnică au rolul de a preveni apariția mucozitei și a fenomenului de resorbție a crestelor alveolare. În plus, influențează în mare măsură și sarcinile dezvoltate în timpul proceselor masticatorii. Mucozita reprezintă o inflamație a mucoasei orale, caracterizată prin apariția unor zone de roșeață. Acestea se însoțesc de leziuni ulcerative la nivelul țesuturilor moi ale cavității orale. Mucozita reprezintă o afecțiune care se asociază anumitor probleme de sănătate sau tratamente. Este frecvent întâlnită în cazul purtătorilor de proteze.

În prezent se efectuează studii pentru a aduce clarificări cu privire la factorii etiologici implicați în apariția mucozitei în cazul purtătorilor de proteză. S-ar părea că există o legătură între gradul de acoperire al protezei la nivelul țesuturilor gingivale și nivelul de vitamina A din organism. Alți factori luați în considerare sunt obiceiurile vicioase ale pacienților cum ar fi fumatul precum și obiceiul de a îndepărta sau nu proteza de la nivelul câmpului protetic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *